Drie populaire led verlichting die niet kunnen ontbreken in je huis

by admin

Er zijn veel verschillende soorten led verlichting die je kan gebruiken op diverse plekken in je huis. Denk hierbij aan GU10 spots die perfect zijn voor in inbouw- of opbouwarmaturen in de keuken of zelfs de badkamer. Ze hebben namelijk een compact formaat en verspreiden gericht licht. Of misschien ga je liever voor een reguliere led TL buis voor in je schuur. Welke verlichting je in huis haalt, ligt natuurlijk aan jouw voorkeuren en interieurstijl. Voor wat extra inspiratie nemen wij jou vandaag mee in de drie populairste led verlichting die je echt niet kan missen in je huis.

1: led spotjes

Led spotjes zijn ideaal voor in huis dankzij de variatie in uitvoeringen en de vele manieren waarop je deze kunt gebruiken. Spotjes kunnen in verschillende armaturen aan/in het plafond, in wandarmaturen en zelfs bureaulampen. Led spotjes zie je vaak voorkomen in de badkamer, keuken en woonkamer. Eigenlijk kunnen led spots overal in huis gebruikt worden en dankzij de verschillende armaturen zit er gegarandeerd een design bij die past bij jouw interieur.

Soorten led spotjes

Led spots zijn beschikbaar in verschillende kleurtemperaturen en lichtopbrengsten. Zo kan je gaan voor warm wit licht voor een sfeervolle woonkamer of juist fel helder wit licht in de keuken, zodat je alles goed kunt zien. Of ga voor een echt feestelijke sfeer met spotjes die RGB-kleuren kunnen schijnen. Natuurlijk zijn er ook dimbare led spotjes op de markt, om zo eenvoudig het licht aan te passen naar de sfeer die jij wilt creëren. 

Door het ruime aanbod zijn er ook een heleboel verschillende fittingen beschikbaar. De meest voorkomende led spots zijn GU10 spots. Veel standaard armaturen kunnen worden voorzien van een GU10 led spot. Deze lampjes zijn te herkennen aan de twee steekfittingen die 10 mm uit elkaar staan. Naast de GU10 zijn er nog meer led spots, zoals de GU4 en GU5.3. Let bij aankoop dus altijd goed op welke je nodig hebt, zodat je zeker weet dat de lamp in je armatuur past.

2: led TL buizen

Niet iedereen denkt meteen aan led TL buizen voor in huis, maar deze kunnen echt heel nuttig zijn. Denk hierbij aan het verlichten van je garage, schuur, zolder of als verlichting onder de keukenkastjes. Dankzij de brede lichthoek van de lampen en de hoge lichtopbrengst is het ideaal voor het verlichten van plekken waar goed zicht van belang is. Bovendien zijn led TL balken een stuk sfeervoller dan dat ze voorheen waren. De lampen zijn beschikbaar in lagere lichtopbrengsten en zelfs verschillende kleurtemperaturen. Hierdoor worden ze ook steeds vaker op andere plekken in huis gebruikt.

Verschillende afmetingen

Het fijne aan een led TL buis is dat je er vaak maar eentje nodig hebt om de hele ruimte te verlichten. Je hebt keuze uit TL buizen van 30 cm, 60 cm, 90 cm, 120 cm en zelfs 150 cm lang. Zo maak je gebruik van een led TL buis van 120 cm voor het verlichten van een middelgrote/grote ruimte zoals een garage of zolder. Deze verspreidt direct voldoende licht, zodat je altijd goed zicht hebt. Voor kleinere ruimtes, zoals in kasten of in de schuur kan een balk van 60 cm al voldoende licht geven. Dankzij het brede aanbod aan verschillende formaten in led buizen zit er altijd wel eentje tussen die perfect past in de ruimte die jij wilt verlichten.

3: E27 led lamp

De hanglamp boven de eettafel, de vloerlamp of je nachtlampje, er is vast wel een lamp in huis die is voorzien van een E27 lampje. Je ontkomt er bijna niet aan, reguliere E27 led lampjes vind je overal in huis. De E27 fitting is de meest voorkomende schroeffitting. Je herkent het aan dat de fitting 27 mm breed is. Dit maakt lampen met deze fitting een middenmaat tussen de lampen met een E14 of E40 fitting. 

E27 lampen zijn beschikbaar in verschillende vormen, zoals de traditionele peer lamp, unieke vormen zoals de bollamp of de grote XXL lampen. Op basis van waar de lamp terechtkomt kan je kiezen voor het ideale design, kleurtemperatuur, lichtopbrengst en functionaliteiten zoals dimbaarheid. Zo komt bijvoorbeeld een grote bollamp met gouden coating en zichtbaar filament beter tot zijn recht in een open armatuur. Terwijl een normaal peertje eerder wordt gebruikt in een lamp met gesloten kap.

Nu ben je weer helemaal op de hoogte van de meest populaire, handige en nodige led verlichting voor in jouw huis. Voel je je geïnspireerd? Neem dan een kijkje in het assortiment van dé led expert: 123led.nl.