Tekstborden zijn goede alternatieven op posters en schilderijen

by admin

Je wilt meer sfeer in huis creëren en dat kun je bewerkstelligen door mooie en leuke woonaccessoires te kopen. Eén van de meest gekozen producten zijn tekstborden. Tekstborden zijn er namelijk in alle maten, vormen en kleuren die je kunt verzinnen en ze kunnen ook van uiteenlopende materialen zijn gemaakt. Een tekstbord zorgt ervoor dat een woonkamer of een andere ruimte in de woning meer sfeer en gezelligheid heeft terwijl er in de regel ook leuke quotes, teksten of spreuken op staan. In onze blog vertellen we meer over deze producten.

De geschiedenis van tekstborden

In de laatste jaren worden tekstborden alsmaar populairder en er zijn nog nauwelijks huishoudens te vinden waar geen tekstbord te vinden is. Maar wist je dat het tekstbord al veel langer bestaat? Voor de eerste tekstborden moeten we wel terug naar de 17e en de 18e eeuw, want de fraai versierde tekstborden met religieuze teksten waren destijds vooral in protestantse kerkgebouwen te vinden. En nog steeds natuurlijk! Maar in de afgelopen jaren hebben deze versierde borden met gekalligrafeerde teksten ook hun weg gevonden naar onze woonkamers, eetkamers en andere ruimtes in en rondom onze woningen.

Een spreuk of tekst die bij je past

Er geldt eigenlijk één regel als je een tekstbord wilt kopen en dat is natuurlijk dat de tekst, citaten of spreuk op het bord bij je past. Een tekst is vaak een passage of een paragraaf. Dat kan bijvoorbeeld uit een boek komen of je kunt zelf een leuke tekst op een bord laten plaatsen. Citaten zijn beroemde of juist minder beroemde uitspraken van mensen waar je tegenop kijkt. Vaak kiezen mensen voor tekstborden met citaten als ze een idool hebben die ook nog eens wijze woorden heeft gesproken. Spreuken zijn bij verre het populairst en deze zijn eigenlijk overgewaaid van het oude en welbekende tegeltje in het toilet. Hier staan leuke en treffende gezegdes en spreuken op die je meer kracht kunnen geven of die je kunnen inspireren.

Tekstborden zijn goede alternatieven op posters en schilderijen

Tekstborden van verschillende soorten materialen

De tekst op een tekstbord is natuurlijk enorm belangrijk, maar net zo belangrijk is het materiaal waar de tekstborden van zijn gemaakt. Houten tekstborden zijn veruit het populairst en worden dan ook het vaakst gekozen. Enerzijds te danken aan het feit dat houten borden relatief goedkoop zijn, maar ook vanwege het feit dat hout een materiaal is dat in populaire interieurs, zoals een landelijk of Scandinavisch interieur uitstekend past. Heb je een modern of industrieel interieur? Of wil je tekstborden in de tuin of rondom het huis ophangen? Dan kun je kiezen voor andere materialen, zoals aluminium en metaal.

Verschillende kleuren

Een groot pluspunt is dat tekstborden in uiteenlopende kleuren te bestellen zijn. Het witte, lichtgrijze en zelfs het zwarte tekstbord zijn immens populair, maar je kunt ze werkelijk in alle kleuren van de regenboog kopen. De kleur die je kiest is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar ook van de kleuren die je in het interieur gebruikt. Het tekstbord moet er namelijk wel goed bijpassen. In een landelijk interieur is dat iets minder aan de orde, omdat een kenmerk van een landelijke stijl is dat je zoveel mogelijk materialen en kleuren met elkaar kunt combineren. Dat is weer anders als je een Scandinavisch, modern of klassiek interieur hebt.

Tekstborden in verschillende vormen

En dan natuurlijk de vormen van tekstborden. Die verschillen ook van elkaar en je kunt werkelijk elke vorm verkrijgen. Vierkante, rechthoekige of ronde borden komen het vaakst voor, maar er zijn ook tekstborden in een bepaalde vorm, zoals een huisje te verkrijgen. Daarnaast zijn tekstborden ook in verschillende formaten te koop. Voor een subtiele toevoeging ga je voor een iets kleiner of middelgroot tekstbord, maar als het product het pronkstuk van de ruimte moet worden is het mooier om juist voor een groot exemplaar te kiezen.