Wat is het nut van decoratie hangers en welke soorten zijn er allemaal?

by admin

De inrichting van het huis bepaald voor een groot deel of we ons ook echt thuis voelen. Maar het verschilt ook per persoon. De één wordt ontzettend gelukkig van een strakke inrichting zonder al teveel prullaria terwijl de ander juist het huis het liefste zo vol mogelijk zet. Met mooie woonaccessoires en meubels kun je van je huis ook echt een thuis maken. Een belangrijke woonaccessoire is de decoratie hanger. Maar wat zijn decoratie hangers en welke soorten zijn er allemaal? In onze blog vertellen we hier meer over.

Decoratie hangers zorgen voor meer sfeer in en rondom het huis

Decoratie hangers zijn precies wat het woord doet vermoeden. Het zijn hangers die je ter decoratie ophangt. Decoratie hangers heb je in verschillende vormen, maten en kleuren en ze zijn ook nog eens van verschillende materialen gemaakt. Door dat feit zijn er dus hangers voor vrijwel iedere woning en inrichting verkrijgbaar. Of je nu een landelijk, Scandinavisch, modern, industrieel of klassiek interieur hebt. Het doel van het product is simpel, want ze zorgen namelijk voor meer sfeer en warmte.

Wat is het nut van decoratie hangers en welke soorten zijn er allemaal?

Decoratie hangers voor buiten

Decoratie hangers kun je zowel binnen als buiten ophangen. Afhankelijk van welke hanger je koopt en van welk materiaal het is gemaakt. Buiten kun je hangers prima aan een overkapping of een tuinhuisje ophangen. Dat zorgt voor meer sfeer in de tuin. Wel zo prettig als je vaak buiten zit en van het zonnetje of het koele briesje wilt genieten. Dan wil je het natuurlijk wel een beetje gezellig maken. Door de juiste keuzes te maken kun je ook de stijl van je woning in je tuin laten terugkeren. Als je bijvoorbeeld voor vrijwel dezelfde decoratieve hangers kiest.

Hoe hang je decoratieve hangers op?

Decoratieve hangers bestaan vaak uit een vorm en een haakje of een lus. Waar je het product aan kunt ophangen. Er zijn talloze manieren om een hanger op te hangen. Je kunt natuurlijk een spijker in de muur slaan of een schroef in de wand schroeven, maar je kunt er ook voor kiezen om ze aan een kastdeur of een decoratieve tak op te hangen. In dat opzicht heb je eindeloos veel mogelijkheden om extra sfeer in huis te creëren, want er is altijd wel een plekje voor een hanger beschikbaar.

Wat is het nut van decoratie hangers en welke soorten zijn er allemaal?

Verschillende materialen en kleuren

Decoratieve hangers worden van uiteenlopende materialen gemaakt en ze zijn ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo zijn er altijd wel producten verkrijgbaar die bij je persoonlijke smaak en het interieur passen. Of je nu een landelijk, klassiek of modern interieur hebt. Vooral witte en zwarte hangers zijn in trek, maar ook hangers in een natuurlijke houten kleur of juist in een felle kleur zijn populaire keuzes. Er zijn zelfs hangers die in goud, zilver of koper te koop zijn. Doorgaans worden decoratieve hangers van hout of stof gemaakt, maar het komt voor dat ze ook van materialen, zoals metaal worden vervaardigd.

Onmisbaar in de kinderkamer

Decoratieve hangers zijn onmisbaar in de kinderkamer, want juist in een kinderkamer wil je vaak extra warmte en sfeer aanbrengen. Dat kan heel simpel door een paar mooie decoratieve hangers op te hangen. Die natuurlijk aansluiten bij de stijl van de kinderkamer en bijvoorbeeld een leuk figuurtje uitbeelden waar je kindje gelukkig van wordt. Je zou eventueel ook hangers in een speelkamer kunnen ophangen.

Speciaal voor de Kerst

Er zijn ook decoratieve hangers die speciaal voor de Kerst zijn gemaakt en je hebt ze vast weleens gezien als je bijvoorbeeld de Kerstshow van een willekeurig tuincentrum hebt bezocht. Een groot voordeel is dat je met deze hangers kerstversieringen kunt aanbrengen zonder dat ze afbreuk doen aan je inrichting. Ben je de dansende kerstman, de zingende kerstmuts en de kleurrijke kerstboom een beetje zat? Dan is het een goed idee om dit jaar eens te kiezen voor decoratieve hangers in de Kerstsfeer.