Deze landelijke woonaccessoires mogen niet in jouw interieur ontbreken

by admin

Een interieur in een landelijke stijl is enorm populair en dat is ook logisch! Een landelijk interieur heeft namelijk een aantal bijzondere kenmerken die ervoor zorgen dat je jezelf thuis ook echt thuis voelt. Dat houdt in dat het warm, sfeervol en persoonlijk in huis is. Maar hoe bereik je dat? Niet alleen door mooie kleuren op de muur te schilderen, een mooie houten vloer te leggen of meubels in verschillende stijlen en kleuren neer te zetten. Met landelijke woonaccessoires kun je pas echt uitpakken en van je huis een thuis maken. In onze blog vertellen we dan ook welke landelijke woonaccesoires niet in jouw interieur mogen ontbreken.

Sierkussens met felle kleuren of leuke patronen

Je meubels staan altijd in het oog en maken of breken voor een groot deel je kamer. In een landelijk interieur gaat vaak de regel ‘less is more’ niet op, want je wilt het juist knus en gezellig maken. Dat doe je niet door bijvoorbeeld een saaie licht grijze bank middenin je woonkamer neer te zetten, maar die bank kun je prima versieren met bijvoorbeeld sierkussens in felle kleuren of met leuke patronen. Denk dan bijvoorbeeld aan sierkussens in een contrasterende kleur en een bloemetjespatroon. Dan ziet je bank er ook opeens heel anders uit!

Fotolijstjes zijn landelijke woonaccessoires die niet mogen ontbreken

Fotolijstjes zorgen ervoor dat je het huis iets persoonlijker maakt. Je favoriete foto’s, zoals van een mooie reis of een bruiloft vertellen iets over jou als persoon en wat je hebt meegemaakt en in een landelijk interieur kun je overal leuke en mooie fotolijstjes neerzetten of ophangen. Het is dan belangrijk dat je kiest voor landelijke woonaccessoires, zoals landelijke fotolijstjes. Landelijke fotolijstjes zijn vaak van hout gemaakt en in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Ook het brocante fotolijstje is een product dat veelal voor een landelijk interieur wordt gekozen. Een belangrijke tip hierin is om niet met hetzelfde soort lijstje te werken en je foto’s in verschillende soorten lijstjes te plaatsen. Dat maakt het een stuk vrolijker en gezelliger.

Fotolijstjes zijn landelijke woonaccessoires die niet mogen ontbreken

Landelijke woonaccessoires, zoals rieten opbergmanden

We zitten altijd verlegen om ruimte om dingen in op te bergen en een mooie oplossing zijn bijvoorbeeld opbergmanden. In een landelijk interieur kun je bijvoorbeeld kiezen voor rieten opbergmanden of voor exemplaren die van rotan zijn gemaakt. Deze maken het interieur een stuk sfeervoller, warmer en dus ook gezelliger. Met een bijkomstig voordeel dat je ook dingen makkelijk kunt opbergen. Een plantenbak of pot van riet of rotan zijn ook mooie landelijke woonaccessoires die het huis een stuk gezelliger maken. Sowieso zijn kamerplanten een mooie toevoeging aan het landelijke interieur.

Verlichting speelt een belangrijke rol

In een landelijk interieur speelt verlichting een belangrijke rol. Ondanks dat een landelijk interieur al enorm licht is van zichzelf. In de avond of op een regenachtige dag heb je wel wat verlichting nodig, maar in dergelijke interieurs zijn het aantal lampen die staan of hangen vaak tot een minimum beperkt. Met de verlichting kun je wel spelen en ervoor zorgen dat je meer sfeer creëert. Denk dan bijvoorbeeld om lampen zodanig te positioneren dat ze bijvoorbeeld een mooi kunstwerk, een fotowand of een muur in de spotlight zetten. 

Verlichting speelt een belangrijke rol

Landelijke lampenkappen vallen ook onder landelijke woonaccessoires

In het kader van verlichting is het slim om te kiezen voor armaturen en lampenkappen in een landelijke stijl. De armaturen zijn dan vaak robuust en van materialen, zoals hout gemaakt terwijl de lampenkappen van stoffen of linnen in een licht kleur of van riet zijn gemaakt. Dit zijn ook essentiële landelijke woonaccessoires die je huis een stuk sfeervoller kunnen maken. Bovenal is het belangrijk om er flink op los te combineren en om misschien wel de belangrijkste regel van een landelijk interieur in acht te nemen. Namelijk het combineren van zoveel mogelijk verschillende kleuren en materialen.