Trends in de eetkamer

by admin

De eetkamer; voor de een is het een aparte kamer in huis, waar het voor de ander een onderdeel is van de keuken of woonkamer. Welke situatie ook voor jou van toepassing is, je wilt natuurlijk wel dat de eetkamer onderdeel is van het huis. Of je nu voor de eerste keer het huis gaat inrichten of simpelweg de eetkamer een opknapbeurt wilt geven; je leest in dit artikel over de laatste trends op het gebied van de eetkamer. 

Eetkamerbank

Een echte trend in de eetkamer is het plaatsen van een favoriete eetkamerbank. Voorheen zagen we vooral een aantal stoelen rondom een eetkamertafel staan, maar nu worden een aantal stoelen graag vervangen door een bank. Je kunt hierbij kiezen uit een bank mét of zonder rugleuning. De combinatie van losse stoelen en een eetkamerbank zorgt voor een verfrissende dynamiek aan tafel. Je kunt gezellig en knus tegen elkaar aan schuiven tijdens het ontbijt of lekker loungen tijdens de borrel. Bovendien doet de combinatie je wellicht ook wel denken aan een restaurant, waar banken en stoelen ook met elkaar worden gecombineerd voor een dynamische sfeer. Het gebruik van een eetkamerbank zorgt er ook voor dat de eetkamer een soort verlengde van de woonkamer wordt. Omdat er in beide ruimtes een bank staat, voelen de losse ruimtes meer als één geheel. 

Mix & match

Een andere trend in de eetkamer is het mixen en matchen van verschillende eetkamerstoelen. Ook dit geeft weer een aparte dynamiek aan de eetkamer. Sommigen kiezen ervoor om dezelfde type stoel te gebruiken, maar dan af te wisselen in twee of meerdere kleuren. Anderen kiezen ervoor om ook voor andere stoeltypen te kiezen, zodat er een soort bonte verzameling ontstaat van verschillende eetkamerstoelen. 

Ronde tafels

Ronde tafels zijn hartstikke hip! Het voordeel van een ronde tafel is dat iedereen een gelijkwaardige plaats aan tafel heeft. Vanuit iedere stoel kun je gemakkelijk iedereen aankijken, waar dat bij een rechthoekige tafel soms anders is. Een ronde tafel staat dan ook voor gezelligheid.  Een nadeel van een ronde tafel is de hoeveelheid ruimte die nodig is om alle stoelen kwijt te kunnen. Het is een organische vorm, waardoor de stoelen er ook organisch omheen staan. De ene keer staan ze wat dichter bij elkaar, terwijl er de andere keer meer ruimte tussen zit. Wil je liever geen ronde tafel kopen, maar spreken organische vormen je wel aan? Dan kun je ook kiezen voor een ovale tafel. Hier kun je gemakkelijk vier tot zes stoelen aan kwijt én behoudt je de organische vorm. Tegelijkertijd kun je deze tafel makkelijker kwijt in huis; je kunt hem namelijk vergelijken met een stabiele rechthoekige tafel en hem bijvoorbeeld ook tegen de muur zetten.