Hoe maak je een landelijke wc?

by admin

Wist je dat we in ons leven wel gemiddeld 1 tot 3 jaar op het toilet doorbrengen? Een betere reden om ervoor te zorgen dat de wc een fijne plek in het huis wordt is er simpelweg niet. Veel mensen kiezen voor een huiselijke sfeer en dat houdt dus in dat je voor een landelijke stijl kiest. Een landelijke wc straalt warmte en gezelligheid uit en gezien het feit we graag op het toilet zitten is het dus slim om hier serieus over na te denken. In onze blog vertellen we dan ook wat je nodig hebt om van je toilet een landelijke wc te maken.

Wat zijn de kenmerken van een landelijke stijl?

Een landelijke stijl is een stijl die voor warmte en sfeer moet zorgen. Feitelijk is het een stijl die gekozen wordt om van een huis een thuis te maken. Deze stijl komt vaak terug in woonkamers, slaapkamers en ook in keukens en wc’s. Zelfs de landelijke badkamer is bezig aan een opmars. De kenmerken van een landelijke stijl zijn bovenal natuurlijke en lichte tinten, woonaccessoires van natuurlijke producten, zoals hout, linnen en riet en veel groen in de vorm van bloemen en kamerplanten.

Hoe maak je een landelijke wc?

Wat smeer je op de muren en wat doe je op de vloer?

Het succes van een landelijke inrichting en dus ook een landelijke wc begint bij de basis. De basis voor een landelijke inrichting bestaat uit lichte en natuurlijke tinten. Dus voor de muren zou je het beste voor een licht behang met eventueel een vrolijk motief kunnen kiezen of je saust de muur in een lichte kleur naar wens. Dat kan bijvoorbeeld wit zijn, maar ook taupe of lichtgrijs zijn kleuren die bij een landelijk interieur vaak voorkomen. De vloer is in de regel van hout, maar voor in het toilet is een houten vloer nu niet echt de beste keuze. Te maken met het feit dat door vocht en temperatuurverschillen het hout kan gaan werken en dat je vloer kan beschadigen. Dus dan is het een betere optie om bijvoorbeeld te kiezen voor houtlook tegels. Dan heb je wel de uitstraling van een houten vloer, maar het gemak van een keramische tegel die wel weer vochtbestendig is.

Het closet en de fontein in een landelijke wc

Het closet en een fontein zijn de belangrijkste onderdelen van een wc en in een landelijke wc heb je dus wel een closet en fontein nodig die ook bijdragen aan die huiselijke sfeer die je wilt bewerkstelligen. Kies dus vooral niet voor de standaard en ietwat saaie witte modellen, maar ga voor gekleurde varianten of voor varianten met bijvoorbeeld een sierlijk randje. Closets en fonteinen zijn ook in uiteenlopende vormen te krijgen en je kunt dus kiezen voor producten die er sierlijker uitzien en dus ook perfect passen bij de landelijke wc.

Landelijke wc aankleden

Een landelijke wc moet je ook aankleden met accessoires en producten die ervoor zorgen dat het een stuk warmer en gezelliger wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan brocante lijstjes met mooie foto’s of kunstwerkjes die je in de wc kunt ophangen. Ook houten tekstborden met mooie citaten of leuke spreuken zijn immens populair voor op het toilet. Zelfs het bekende tegeltje zou je eventueel nog in een landelijke wc prima kwijt kunnen. Andere leuke accessoires zijn bijvoorbeeld opbergmandjes of een prullenmand van riet, geurstokjeshouders of zeepdispensers van hout en natuurlijk wc borstels en wc rolhouders in een landelijke stijl. Heb je voldoende ruimte in het toilet? Zet dan ook een leuk plantje neer. En vergeet ook niet om aandacht te geven aan een mooie hanglamp in een landelijke stijl die voor de sfeervolle verlichting zorgt.