Kerst decoratie gaat verder dan een kerstboom optuigen

by admin

De kerstboom is natuurlijk dé manier om het in huis gezelliger te maken, want de boom met mooie kerstversieringen en sfeervolle verlichting mag niet tijdens de kerstdagen ontbreken. Je kunt er uren naar kijken en als je kiest voor een echte boom heb je ook nog eens het voordeel dat je de heerlijke geur van een dennenboom in huis hebt. En je hebt ook een perfecte plek om je cadeaus neer te leggen. Maar de kerstboom optuigen is zeker niet de enige manier om het met de feestdagen gezelliger te maken! Sterker nog, steeds meer mensen kiezen niet meer voor het neerzetten van een traditionele boom, maar voor andere kerst decoratie. In onze blog vertellen we hier meer over.

Alles gaat overboord als de Kerst aanbreekt

Je hebt heel veel tijd, geld en energie in de inrichting van je huis gestoken en al je werk gaat overboord als de Kerstperiode aanbreekt. Een fel gekleurde kerstboom met knipperende lampjes komt in de kamer te staan en hier en daar zet je dansende kerstmannen, zingende kerstmutsen of misschien wel een heel miniatuur kerstdorp neer. Daar gaat je mooie inrichting. Ondanks dat het maar tijdelijk is. Maar waarom zou je geen kerst decoratie in de stijl van je inrichting kopen? Dan maak je het niet alleen stuk gezelliger, maar je zorgt er ook nog eens voor dat je stijl niet wordt aangepast.

Kerstversieringen in de stijl van je woning

Heb je een landelijk, Scandinavisch of modern interieur? Dan heb je alle mogelijkheden om een kerstboom neer te zetten. Feitelijk maakt het niet uit in welke stijl het interieur is, want de kerstversieringen kun je ook in uiteenlopende stijlen aanschaffen. Van goud- tot aan bronskleurige kerstballen en versieringen tot aan strakke witte versieringen. Zelfs chroomkleurige of zilveren ornamenten behoren tot serieuze opties. Zo kun je de kerstboom dus combineren met de stijl die je hebt.

Kerstversieringen in de stijl van je woning

Meer sfeer met kandelaars

De kerstperiode valt natuurlijk in de koudere maanden en dan steken we ook graag een kaarsje aan. Om extra sfeer te creëren en om het huis in kerstsferen te krijgen, kun je kiezen voor kandelaars die bij de stijl van het interieur passen, bij de Kerst passen en ook nog eens functioneel zijn, omdat je dan een mooi kaarsje kunt aansteken. Een mooi meer armige kandelaar in bijvoorbeeld een gouden of bronzen kleur past goed in een landelijk interieur. Maar je hebt ook kandelaars en kaarsenhouders in een strak wit of zwart design die weer uitstekend tot hun recht komen in een modern of industrieel interieur. 

Less is more

Heb je een minimalistisch interieur? Dan lijkt het een onmogelijke opgave om het met Kerst gezellig te maken, want Kerst is juist het tegenovergestelde van minimalistisch. Toch kun je met mooie luxueuze woonaccessoires en kerst decoratie het gezellig maken zonder dat het afbreuk doet aan je woonstijl. De truc is dan om bijvoorbeeld voor een mooie en stijlvolle versiering te kiezen als pronkstuk en niet het hele huis om te toveren tot de werkplaats van de Kerstman. Dan bereik je net zo goed je doel en je borgt het uiterlijk van het interieur. 

Less is more

Sierkussens als kerst decoratie

Met sierkussens kun je ook een heel eind komen om het met Kerst gezellig te maken. Er zijn verschillende soorten en maten sierkussens verkrijgbaar en je hebt ook een ruime keuze uit verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die het beste bij Kerst passen en versier een bank of een stoel. Zo maak je het een stuk gezelliger en heb je mooie kerst decoratie in huis zonder dat je jezelf schuldig maakt aan het neerzetten van alle clichématige kerstversieringen die je maar kunt verzinnen.