Vier voordelen van schemerlampen

by admin

Een schemerlamp brengt een rustige en gezellige sfeer in huis. ’s Avonds, op donkere dagen en lange avonden maken we het ons graag gezellig. We steken de haard aan, kruipen onder een dekentje en gaan lekker languit een boek lezen of knuffelen met de kinderen. Dan is fel licht uit den boze! Op zo’n momenten dulden we geen licht dat rechtstreeks in de ogen schijnt. Dat is de reden waarom we zo van schemerlampen houden.

Schemerlampen in alle uitvoeringen

Een schemerlamp vind je in alle soorten verlichting: hanglampen, staanlampen, tafellampen of wandlampen. Het licht wordt gefilterd door bijvoorbeeld een stoffen lampenkap of een geperforeerde metalen lampenkap. De laatste tijd zie je ook heel wat houten lampenkappen, vervaardigd uit lamellen. Zij zijn net jaloezieën die het licht laten doorschijnen zonder dat het stoort. Kortom: er is keuze te over!

Er is enorm veel keuze als het gaat om lampen. Ben je al bekend met het merk Tiffany lampen? Lees snel ons artikel over waarom de Tiffany lamp niet in je huis mag ontbreken.

De schemerlamp als kunstwerk

Meer en meer designers kiezen ervoor om van de schemerlamp een echt kunstwerk te maken. En terecht! Waarom zou een lamp enkel voor verlichting moeten dienen? Je wilt toch ook dat ze er mooi uitziet en past bij de rest van je interieur? Je kunt ze gerust als eyecatcher in je interieur verwerken. We zien dan ook constructies zoals bijvoorbeeld takkenbossen, waaiervormige samengestelde schemerlampen of uit papier en kunststof gevouwen vormen. Heel trendy zijn de volledig mat-witte lampen in de vorm van paddenstoelen, kubussen, bollen of zuilen. Bij deze krijg je een heel gelijkmatig licht.

Voor elke stijl een schemerlamp

Gezellig licht wil iedereen! Daar houden designers graag rekening mee. We haalden hierboven al de stoffen lampenkap aan. Deze gaat heel goed bij de landelijke of traditionele stijl. Metaal en ruw hout gaan goed bij loft- en industriële woningen. Kunststof en strakke vormen passen uitstekend in een moderne woning. Elke stijl vraagt zijn specifieke verlichting, en dat lukt zeker met schemerlampen!

Verdelen over je woning!

Als je kiest voor schemerlampen, zorg er dan voor dat je er enkele verspreidt over de hele woning. Zo kun je op om het even welk moment een gezellig sfeer creëren die in elke kamer heerst. Niets is zo onaangenaam om bijvoorbeeld vanuit een gezellige woonkamer naar de keuken te gaan waar fel en koel licht heerst. Ga rustig je woning rond en beeld je in welke schemerlamp er waar nog zou kunnen ontbreken. Wedden dat je zin krijgt om je hele verlichting te her-bekijken?