Waarom de landelijke klok niet in je woonkamer mag ontbreken

by admin

Klokken heb je in alle soorten en maten die je maar kunt verzinnen. Een mooie klok aan de wand zorgt voor extra sfeer in huis en je kunt er ook nog eens de tijd van aflezen. Als je op zoek gaat naar een klok kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is en wij kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer zit. Daarom vertellen we in onze blog waarom de landelijke klok niet in je woonkamer mag ontbreken en waar je op moet letten als je een klok gaat kopen.

Wat is een landelijk interieur?

Een landelijk interieur heeft een aantal kenmerken die je eenvoudig kunt herkennen. Een landelijke stijl creëer je vooral door met veel natuurlijke materialen, zoals hout en riet te werken en om voor vooral lichte tinten op muren en plafonds te kiezen. Witte meubels of meubels met witte accenten komen ook veelvuldig voor in een landelijk interieur. Dat je het beste kunt completeren door kamerplanten, kleurrijke woonaccessoires en een mooie houten vloer te plaatsen. Met behulp van mooie woonaccessoires in contrasterende of juist felle kleuren kun je ook extra sfeer en warmte in huis creëren. 

Hoe ziet een landelijke klok eruit?

Een landelijke klok heeft feitelijk ook alle kenmerken die in een landelijk interieur terugkomen, maar hier zitten nogal wat verschillen in. De stijl van de klok is vooral afhankelijk van de stijl van het interieur. Heb je bijvoorbeeld voor veel natuurlijke materialen en houten woonaccessoires gekozen? Dan is het geen raar idee om ook een landelijke klok van hout aan te schaffen. Of een klok die voor een merendeel uit hout bestaat. Maar je zou ook prima een landelijke klok met bijvoorbeeld een bronskleurig metalen frame kunnen kiezen als je bijvoorbeeld veel bronskleurige woonaccessoires gebruikt.

Hoe ziet een landelijke klok eruit?

Van welke materialen wordt een landelijke klok gemaakt?

Hout is slechts één van de materialen die worden gebruikt om een landelijke klok te maken. Landelijke klokken kunnen ook van metaal en glas zijn en in de regel worden verschillende materialen gebruikt om een klok te maken. Dat houdt ook in dat je klokken in uiteenlopende formaten en vormen kunt aanschaffen. De persoonlijke smaak speelt hier ook een belangrijke rol in, want wil je juist een subtiele klok aan de muur hebben hangen, zodat je makkelijk de tijd kunt lezen of wil je juist een klok als eyecatcher plaatsen?

De verschillende formaten van een landelijke klok

De formaten van een landelijke klok lopen enorm uiteen en het begint eigenlijk al bij kleinere varianten met een doorsnede van nog geen 20 centimeter, maar er zijn ook klokken met een doorsnede van 60 centimeter of zelfs meer verkrijgbaar! Deze klokken zijn ook echte eyecatchers wanneer je ze aan de muur hangt. De klok met een zichtbaar mechaniek is bijvoorbeeld een model dat enorm populair is en ook prima tot zijn recht komt in een landelijk interieur. In de regel zijn deze klokken ook iets groter, omdat de landelijke klok dan echt als woonaccessoire wordt gebruikt.

De verschillende formaten van een landelijke klok

De verschillende vormen

En dan heb je ook nog verschillende vormen waaruit je kunt kiezen. De landelijke klok hoeft niet altijd rond te zijn, want er zijn ook rechthoekige en vierkante klokken verkrijgbaar. Zelfs klokken in een kast en met een slinger zijn verkrijgbaar in een landelijke stijl. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat, maar het is ook belangrijk dat je het uiterlijk van de klok combineert met de kleuren en materialen van je inrichting. Ondanks dat hoeft bij een landelijk interieur niet alles bij elkaar te passen. Dus je hebt enigszins wel de vrije hand in de keuze die je maakt.