Wanneer koop je een wc rolhouder (landelijk)?

by admin

De landelijke wc is enorm in trek en dat heeft een reden. We brengen behoorlijk wat tijd door op het toilet en er is dus geen betere reden om de wc ook een stuk gezelliger te maken. Wist je dat we in ons leven gemiddeld 1 tot wel 4 jaar op het toilet zitten? Een landelijke wc is bij uitstek de beste keuze om een sfeervolle en gezellige wc te maken en in een wc mag dan ook niet de wc rolhouder (landelijk) ontbreken. In onze blog vertellen we meer over de landelijke wc en natuurlijk de essentiele accessoires, zoals de wc rolhouder.

De kenmerken van een landelijke inrichting

Een landelijke inrichting is een stijl die voor warmte en sfeer in huis moet zorgen en dat wordt bewerkstelligd door bijvoorbeeld met veel lichte tinten en natuurlijke materialen te werken. Denk aan witte of lichtgrijze muren, houten vloeren en woonaccessoires van hout, riet, rotan of linnen. In landelijke interieurs worden ook vaak kamerplanten en bloemen neergezet. Met een landelijke inrichting kun je van je huis ook echt een thuis maken. 

De basis van een landelijke wc

Het succes van een landelijke inrichting en dus ook een landelijke wc begint bij een goede basis. De basis voor een landelijke inrichting bestaat uit lichte en natuurlijke tinten. Dus voor de muren zou je het beste voor een licht behang met eventueel een bloemetjespatroon kunnen kiezen of je schildert de muur in een lichte kleur die je mooi vindt. Doorgaans wordt er voor witte muren en plafonds gekozen, maar je zou ook kunnen kiezen voor geel, licht grijs of taupe. Een mooie houten vloer mag ook niet ontbreken, maar je zou het beste kunnen kiezen voor tegels in een houtlook. Omdat keramische tegels vochtbestendig zijn en hout is dat niet. 

Wanneer koop je een wc rolhouder (landelijk)?

Het closet en de fontein in een landelijke wc

Het closet en een fontein zorgen voor een groot deel hoe de wc eruit komt te zien het spreekt redelijk voor zich dat je dus producten in een landelijke stijl moet plaatsen. Vergeet de standaard en ietwat saaie modellen en kies juist voor een closet en/of fontein in een bijzondere vorm of kleur. Of kies voor exemplaren met bijvoorbeeld een sierlijk randje of waar een patroon of motief in is verwerkt. Als de basis eenmaal staat kun je jezelf bezighouden met de verdere inrichting. Denk aan belangrijke woonaccessoires die op het toilet thuishoren, zoals de wc rolhouder (landelijk).

Wc rolhouder (landelijk) is een essentiële accessoire

Een landelijke wc moet je ook inrichten met accessoires en producten die ervoor zorgen dat het een stuk warmer en gezelliger wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan brocante lijstjes met mooie foto’s of kunstwerkjes die je in de wc kunt ophangen, maar ook houten tekstbordjes met mooie citaten of leuke spreuken komen in een landelijke wc uitstekend tot hun recht. Andere leuke accessoires zijn bijvoorbeeld opbergmandjes of een prullenmand van riet, geurstokjeshouders of zeepdispensers van hout en natuurlijk wc borstels in een landelijke stijl. Vergeet ook niet de wc rolhouder (landelijk) te plaatsen. Zowel voor aan de muur waar je de rol die je gebruikt aan kunt ophangen als de staande houder waar je extra wc rollen op kunt neerzetten. Wc rolhouders in een landelijke stijl zijn in uiteenlopende vormen en kleuren verkrijgbaar en je kiest natuurlijk voor een exemplaar dat het beste bij de inrichting van de landelijke wc past. Heb je beperkt de ruimte, maar wel mogelijkheid om houten plankjes op te hangen? Dan zou je de staande wc rolhouder (landelijk) kunnen overslaan en je extra wc rollen op een zwevende houten plank kunnen neerzetten.