Wat verstaan we onder wanddecoratie (landelijk)?

by admin

De basis van een landelijk interieur is relatief simpel. Een landelijk interieur bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen, zoals hout en riet, lichte tinten en een mooie houten vloer. Om maar een voorbeeld te noemen in hoe je vrij simpel een landelijke uitstraling kunt creëren. Maar dan ben je er nog lang niet! Je huis moet ook worden ingericht en met landelijke woonaccessoires kun je een heel eind komen om van je huis ook echt een thuis te maken. Eén van de belangrijkste onderdelen van de inrichting is de wanddecoratie, want een kale muur – en zeker als die bijvoorbeeld wit is – kan juist voor een kille uitstraling zorgen. Daarom vertellen we in onze blog hoe je dat oplost wat we verstaan onder wanddecoratie (landelijk). 

Een muur breken

Grote witte muren kunnen een doorn in het oog zijn en ook voor een kille uitstraling zorgen. Je kunt deze grote muren dan ook het beste breken. Dan bedoelen we niet dat je met een moker aan de slag moet en je muur in stukjes moet slaan, maar je kunt door wanddecoratie (landelijk) op te hangen ervoor zorgen dat de grote oppervlakte een stuk kleiner lijkt. En dus ook een stuk sfeervoller en gezelliger. Er zijn natuurlijk enorm veel manieren om dat te doen. Je kunt bijvoorbeeld een klok of een schilderij ophangen, een mooie fotowand creëren of planken of een kastje ophangen. 

Op zoek naar wanddecoratie (landelijk)? Denk aan een landelijke klok

Een landelijke klok is bijvoorbeeld een uitstekende manier om de saaie muur iets meer kleur te geven. Landelijke klokken zijn in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar en de keuzes die je maakt zijn zowel afhankelijk van je persoonlijke smaak als van het interieur. Werk je veel met hout kleuren of heb je meer een landelijke industriële look? Dan stem je het uiterlijk van de klok hierop af. Landelijke klokken worden doorgaans van hout, metaal en glas gemaakt, maar er zijn ook klokken die met al deze materialen zijn vervaardigd. Voor een iets grotere muur is het verstandig om ook voor een grotere klok te kiezen. Dan wordt het ook een eyecatcher binnen het interieur.

Op zoek naar wanddecoratie (landelijk)? Denk aan een landelijke klok

Schilderijen ophangen

Je kunt ook mooie schilderijen in een landelijke stijl ophangen. Een groot voordeel is dat er enorm veel verschillende soorten schilderijen en kunstwerken verkrijgbaar zijn en dat deze niet helemaal op het interieur hoeven aan te sluiten. Voor meer eenheid zou je wel kunnen kiezen voor een lijst die mooi bij het interieur past. Lijsten in een landelijke stijl zijn volop verkrijgbaar en je kunt zelfs kiezen voor lijsten die bijvoorbeeld mooie ornamenten en versieringen hebben. Dat geldt trouwens ook als je een mooie lijst zoekt voor een spiegel die je eventueel wilt ophangen.

Spiegel als wanddecoratie (landelijk)

Een spiegel telt ook als wanddecoratie en het heeft een groot voordeel. Met een spiegel kun je namelijk een ruimte of kamer ruimtelijker laten lijken terwijl het ook nog eens functioneel is. Als je bijvoorbeeld nog even snel een blik wilt werpen of je haar wel goed zit of om te kijken of je outfit wel de juiste keuze is. De lijst van een spiegel kun je ook prima in een landelijke stijl verkrijgen en toepassen in een landelijk interieur.

Spiegel als wanddecoratie (landelijk)

Nog meer wanddecoratie (landelijk)

We kunnen nog wel even doorgaan over landelijke wanddecoratie. Er zijn zoveel opties mogelijk dat je de muur kunt volhangen als je dat zou willen. Je kunt mooie schilderijen, spiegels en klokken aan de muur hangen, maar ook mooie wanddecoraties zoals houten wijnrekken, houten draagplanken en zelfs complete fotowanden. In dat opzicht zijn de mogelijkheden eindeloos! Eén ding staat in ieder geval vast en dat is dat het een bewuste keuze is als je nog altijd tegen een grote lege muur aankijkt. Want je hebt immers genoeg opties om de muren een stuk vrolijker en gezelliger te maken.

Veelgestelde vragen over wanddecoratie landelijk

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over wanddecoratie in een landelijke stijl:

Wat zijn populaire materialen voor landelijke wanddecoratie?

Er zijn verschillende materialen die populair zijn voor landelijke wanddecoratie, zoals hout, metaal, kurk en katoen.

Wat zijn populaire motieven voor landelijke wanddecoratie?

Populaire motieven voor landelijke wanddecoratie zijn bijvoorbeeld bloemen, vogels, landschappen en rustieke objecten.

Hoe kan ik landelijke wanddecoratie op een subtiele manier toevoegen aan mijn interieur?

Er zijn verschillende manieren om landelijke wanddecoratie op een subtiele manier toe te voegen aan je interieur. Zoek naar rustieke accessoires zoals houten of metaalplaten met een landelijk motief, of hang een paar rustieke foto’s op in houten lijsten.

Hoe kan ik landelijke wanddecoratie combineren met andere stijlen?

Landelijke wanddecoratie kan worden gecombineerd met andere stijlen door bijvoorbeeld rustieke objecten te combineren met moderne meubels of landelijke bloemmotieven te combineren met een industriële achtergrond. Probeer een mix van stijlen te creëren die bij je eigen persoonlijkheid past.

Ik hoop dat deze vragen en antwoorden je helpen! Laat me weten als je nog vragen hebt.