Een kapstok (landelijk) kopen, waar moet je op letten?

by admin

Een kapstok is een handig product dat je doorgaans in de hal bij de entree of in een garderobe hangt. Of je koopt een vrijstaande kapstok die je kunt neerzetten. Je kunt allerlei kledingstukken aan een kapstok hangen. Denk aan jassen, jacks en je kunt er zelfs mutsen, petten en sjaals op kwijt. Een kapstok is dan ook onmisbaar, maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste koopt. Welke kapstok past het beste bij je interieur en waar moet je op letten als je een kapstok (landelijk) wilt kopen? In onze blog vertellen we hier meer over.

Kapstok (landelijk) voor een landelijk interieur

Heb je een landelijk interieur en ben je op zoek naar een matchende kapstok? Dan ga je natuurlijk op zoek naar een kapstok (landelijk). Maar hoe weet je zeker dat je een landelijke kapstok koopt? Het product heeft feitelijk alle kenmerken van het landelijke interieur en dat houdt in dat deze vaak van een natuurlijk materiaal, zoals hout is vervaardigd. Doorgaans zijn ze ook in een natuurlijke of lichte kleur verkrijgbaar, maar je zou ook een keuze kunnen maken voor een brocante kapstok die ook uitstekend bij een landelijk interieur past.

Wat is landelijk?

Een landelijke interieur is herkenbaar en bestaat voornamelijk uit natuurlijk materialen, zoals hout, riet, rotan en linnen. Doorgaans hebben landelijke inrichten ook lichte en natuurlijke tinten met wit en lichtgrijs als de basis. Ondanks dat is het ook mogelijk om met zwart te werken. Een landelijk interieur bevat ook veel groen. Veelal in de vorm van kamerplanten en bloemen en de woonaccessoires zijn doorgaans fel gekleurd of versierd met leuke patronen. Een belangrijke regel is dat je vaak verschillende meubels en woonaccessoires met elkaar kunt mixen en matchen en dat je vooral voor meer sfeer en gezelligheid in huis zorgt.

Waarom een kapstok (landelijk) kopen?

De kapstok staat doorgaans in de hal bij de entree of in een garderobe en niet in een woonkamer. Ondanks dat het wel voorkomt dat er in een woonkamer een kapstok te vinden is. Het is wel een feit dat vaak het interieur van een woonkamer wordt doorgetrokken naar de gang en dan spreek je dus ook over een entree in een landelijke stijl. Dat zorgt namelijk voor één geheel en je betrekt de hal bij de woonkamer. Het zorgt ook nog eens voor meer rust in huis. Dus heb je een landelijk interieur? Dan is de kans ook meer dan aanwezig dat je een kapstok (landelijk) nodig hebt voor in de hal.

Een kapstok (landelijk) kopen, waar moet je op letten?

Robuuste kapstokken

Een kapstok (landelijk) ziet er vaak compleet anders uit dan een kapstok voor een modern of industriële inrichting. Bij een moderne of industriële kapstok draait het vaak om een simpele uitstraling en de producten zijn vaak vervaardigd van materialen, zoals metaal, ijzer of aluminium. Landelijke kapstokken zijn juist weer robuuster, groter en zijn doorgaans van hout en ijzer gemaakt. Vaak biedt de kapstok ook meer ruimte en is er een plateau aanwezig waar je bijvoorbeeld curiosa of mandjes op kunt neerzetten. Zo heb je ook meer ruimte om andere spulletjes op te bergen. Denk aan sleutelbossen, handschoenen, petjes en mutsen, hondenriemen en looplijnen en paraplu’s.

Verschillende kleuren verkrijgbaar

De kapstok (landelijk) is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Denk aan wit, lichtgrijs of een houtkleur die ook het beste bij je interieur past. De keuze is reuze terwijl je ook kunt kiezen voor kapstokken met meer bergingsruimte of die minimalistisch zijn. Vrijstaande kapstokken stralen meer luxueuze uit en kunnen een hal of garderobe gezelliger maken, maar daar moet je wel de ruimte voor hebben. Dit soort kapstokken nemen doorgaans wel veel meer ruimte in beslag dan een model dat je aan de wand hangt.