Deze stijlvolle zonwering gaat in 2023 de markt veroveren

by admin

Sta jij voor de keuze om zonwering langs binnen of langs buiten te plaatsen? Het is een beslissing die je niet lichtvaardig moet nemen, omdat het verschillende voordelen en nadelen heeft. Gelukkig zijn wij er om je te helpen bij het maken van de beste keuze. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide opties, zodat jij de juiste beslissing kunt nemen en van een comfortabel binnenklimaat kunt genieten.

Waarom heb je eigenlijk een zonnescreen nodig?

Zonwering is essentieel om de zonnestralen buiten te houden en je interieur te beschermen tegen verkleuring en schade. Daarnaast zorgt zonwering ook voor een aangename temperatuur in huis en voorkomt het verblinding en hinderlijke schitteringen op bijvoorbeeld je beeldscherm of televisie. Een zonnescreen is hiervoor de ideale oplossing, omdat het de warmte en lichtinval optimaal reguleert en je tegelijkertijd nog steeds uitzicht naar buiten biedt. Of je nu kiest voor zonwering aan de binnen- of buitenkant van je raam, een zonnescreen is een slimme en stijlvolle keuze voor elke woning.

Zonwering langs binnen

Zonwering langs binnen wordt aan de binnenkant van het raam gemonteerd en biedt verschillende voordelen. Zo is het vaak goedkoper dan zonwering langs buiten en kan het gemakkelijker worden geïnstalleerd. Bovendien wordt het raam beter beschermd tegen vervuiling en blijft het uitzicht onaangetast.

Aan de andere kant hebben screens binnenkant raam ook enkele nadelen. Zo kan het de warmte van de zon niet volledig buitenhouden, waardoor het binnen nog steeds warm kan worden. Bovendien kan het de lichtinval beperken en is het onderhoud vaak intensiever dan bij zonwering langs buiten.

Zonwering langs buiten

Zonwering langs buiten wordt aan de buitenkant van het raam geplaatst en heeft verschillende voordelen. Zo houdt het de warmte van de zon beter tegen en kan het de lichtinval beter regelen. Bovendien is het onderhoud vaak minder intensief en kan het de levensduur van het raam verlengen.

Aan de andere kant is zonwering langs buiten vaak duurder dan zonwering langs binnen en kan het moeilijker zijn om te installeren. Bovendien wordt het raam minder beschermd tegen vervuiling en kan het uitzicht worden beperkt. Zonnescreens buitenkant raam raken ook wat sneller vies.

Lokale regelgeving en professionele installatie van buitenzonwering

Als je ervoor kiest om buitenzonwering te gebruiken, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het installatieproces over het algemeen wat ingewikkelder is dan bij binnenzonwering. Bovendien kan het zijn dat je lokale regelgeving moet naleven, bijvoorbeeld als je in een historisch of beschermd gebouw woont. Het is daarom aan te raden om professionele hulp in te schakelen bij het installeren van buitenzonwering en om je lokale regelgeving te raadplegen voordat je een beslissing neemt.