Een brocante kapstok kopen? Wij geven handige tips en trucs!

by admin

Een kapstok is een onmisbaar product dat je doorgaans bij de entree of in een gang hangt of neerzet. Er zijn kapstokken verkrijgbaar die je zowel kunt ophangen als kunt neerzetten. 

Een kapstok is natuurlijk dé plek waar je kledingstukken, zoals jassen en jacks aan kunt ophangen. Maar je zou er ook andere kledingstukken aan kunnen ophangen. Denk aan trainingsjacks, sjaals en zelfs mutsen en petten kun je eraan kwijt. In je zoektocht naar een kapstok kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Dus welke kapstok moet je kopen en wanneer kies je bijvoorbeeld voor een brocante kapstok? In onze blog geven we aantal handige tips en trucs. 

Brocante kapstok voor een landelijk of Scandinavisch interieur

Heb je een landelijk of Scandinavisch interieur en ben je op zoek naar een kapstok die goed bij deze stijlen past? Dan is de brocante kapstok een uitstekende keuze. Maar hoe ziet een brocante kapstok eruit? Het product heeft een doorleefd karakter en daar bedoelen we mee dat het eruit ziet alsof de kapstok een tweedehands product is. De kenmerken van de brocante stijl is dat ze er doorleefd uitzien, dat de verf afgebladderd kan zijn en dat het materiaal imperfecties heeft. Denk aan kleine krasjes, deukjes of zelfs houtsplinters die uit het materiaal zijn verdwenen. In de basis zijn producten in een brocante stijl licht van kleur. Een landelijke kapstok heeft vrijwel dezelfde kenmerken, maar ziet er in tegenstelling tot een brocante variant veel nieuwer uit.

Wat is een landelijk of Scandinavisch interieur?

De stijlen landelijk en Scandinavisch zijn te herkennen aan de lichte tinten en de natuurlijke materialen die in overvloed aanwezig zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan woonaccessoires en meubels van hout, riet, rotan en linnen. Doorgaans hebben landelijke en Scandinavische inrichtingen ook lichte en natuurlijke tinten met wit en lichtgrijs als de basis. Ondanks dat is het ook mogelijk om met zwart te werken. Deze stijlen bevatten ook veel groen. Veelal in de vorm van kamerplanten en bloemen en de woonaccessoires zijn doorgaans fel gekleurd of versierd met leuke patronen. Een belangrijke regel is dat je vaak verschillende meubels en woonaccessoires met elkaar kunt mixen en matchen en dat je vooral voor meer sfeer en gezelligheid in huis zorgt. Bij een landelijk interieur is het meer regel dan uitzondering dat de inrichting eruit ziet als een willekeurige mix van materialen en kleuren terwijl er een Scandinavisch interieur veel minder chaotisch is.

Een brocante kapstok kopen? Wij geven handige tips en trucs!

Waarom een brocante kapstok kopen?

De kapstok staat doorgaans in de hal bij de entree of in een garderobe en niet in een woonkamer. Ondanks dat het wel voorkomt dat mensen een kapstok in de woonkamer plaatsen. Het is wel een feit dat vaak het interieur van een woonkamer wordt doorgetrokken naar de hal en dan spreek je dus ook over een entree in een landelijke stijl. Dat zorgt namelijk voor één geheel en je betrekt de ruimte bij de woonkamer. Het zorgt ook nog eens voor meer rust in huis. Dus heb je een landelijk interieur? Dan is de kans ook meer dan aanwezig dat je een brocante kapstok voor in de hal koopt. Ondanks dat kun je natuurlijk ook kiezen voor een kapstok in een landelijke stijl.

Robuuste kapstokken in uiteenlopende kleuren

Een brocante kapstok ziet er vaak compleet anders uit dan een kapstok voor in een modern of industrieel interieur. Bij een moderne of industriële kapstok draait het vaak om een simpele uitstraling en de producten zijn vaak vervaardigd van materialen, zoals metaal, ijzer of aluminium. Brocante kapstokken zijn juist weer robuuster, groter en zijn doorgaans van hout en ijzer gemaakt. Vaak biedt de kapstok ook meer ruimte en is er een hoedenplank aanwezig waar je bijvoorbeeld curiosa of mandjes op kunt neerzetten. Zo heb je ook meer ruimte om je spulletjes op te bergen. Denk aan sleutelbossen, handschoenen, petjes en mutsen, looplijnen voor huisdieren en paraplu’s. Daarnaast kun je een brocante kapstok in uiteenlopende kleuren verkrijgen. Ondanks dat is de wit met hout variant de kapstok die het vaakst wordt gekozen.