Nieuwe keuken zonder de kosten

by admin

Een nieuwe keuken zonder de kosten en het gedoe van een volledige renovatie? Dat kan met keuken wrappen! Voor het wrappen van je keuken hoef je niet je huis uit. Je hebt aanzienlijk minder rommel dan met een renovatie én je bent voordeliger uit. Je kunt jouw keuken een compleet andere uitstraling geven door je keuken te laten wrappen. Ontdek in dit artikel alles wat je moet weten over een keuken laten wrappen

Wat is keuken wrappen?

Het wrappen van een keuken is een slimme en betaalbare manier om je keuken een hele nieuwe look te geven. Je bedekt de bestaande oppervlakken met een speciale folie die in allerlei kleuren en ontwerpen verkrijgbaar is. De panelen worden gedemonteerd en vervolgens bestickerd met de speciale folie. Als de folie op de panelen is geplaatst, kan het paneel weer gemonteerd worden. Het wrappen van een keuken kost ongeveer een dag. Hierdoor kun je eindeloos variëren en experimenteren met de stijl van je keuken. 

Waarom je keuken laten wrappen?

Een keuken wrappen biedt de kans om je keuken een compleet ander uiterlijk te geven. Er zijn tal van redenen waarom het laten wrappen van je keuken een geweldige keuze is voor als je jouw keuken wil vernieuwen. 

  1. Kostenbesparend: Wrappen is in tegenstelling tot een volledige renovatie veel voordeliger. Je bespaart niet alleen geld op materiaal, maar ook op arbeidskosten.
  2. Snelheid: Het wrappen van een keuken is aanzienlijk sneller dan een volledige renovatie van je keuken. Je kunt binnen een dag genieten van je nieuwe keuken. 
  3. Minder afval: Omdat de keuken niet gesloopt wordt, is er aanzienlijk minder afval. Hierdoor hoeft er nauwelijks iets afgevoerd te worden wat scheelt in de kosten. 
  4. Milieuvriendelijk: Door je keuken te wrappen, hergebruik je de keuken volledig. Je gebruikt geen onnodige materialen en gooit geen oude materialen weg. Wrappen is dus een milieubewuste keuze. 
  5. Oneindige mogelijkheden: Je kunt met wrappen je keuken personaliseren zoals jij dat wilt. Kies verschillende kleuren en patronen om de perfecte uitstraling te realiseren. 

Het proces

Het wrappen van je keuken is een redelijk eenvoudig proces, maar vereist wel enige expertise. Het proces bestaat uit meerdere stappen:

  1. Voorbereiding: Voordat er begonnen kan worden met wrappen, moeten de oppervlakken voorbereid worden. Dit bestaat uit het schoonmaken en eventueel schuren van de oppervlakken om ervoor te zorgen dat de folie goed hecht. 
  2. Aanbrengen van de folie: De speciale folie wordt nauwkeurig aangebracht op de oppervlakken van de keuken. Het aanbrengen van de folie vereist vaardigheid en precisie om rimpels en luchtbellen te voorkomen. 
  3. Afwerking: Na het aanbrengen van de wrap worden de randen van de oppervlakken afgewerkt. Dit zijn kleine details die een prachtige uitstraling garanderen. Het is een moeilijke stap in het proces die veel ervaring vereist. 
  4. Controle: Ten slotte wordt de volledige keuken gecontroleerd om te kijken of alles er goed uitziet en de folie goed is aangebracht. Zo kan er beoordeeld worden of de wrap goed op zijn plek blijft zitten. 

Een unieke stijl

Een van de grootste voordelen van je keuken wrappen is dat je je keuken kunt aanpassen naar jouw persoonlijke smaak of interieur. Je kunt ook testen welke kleuren en ontwerpen je passend vindt, zodat je de juiste keuze kunt maken. Of je nu een strakke moderne look hebt of een warme klassieke uitstraling wilt, er is altijd een folie die bij jouw smaak past. Vraag eventueel een professional om mee te denken over het ontwerp van jouw keuken. 

Duurzame keuze 

Naast dat het wrappen van een keuken je kosten bespaard en stijl creëert, biedt wrappen ook voordelen op het gebied van duurzaamheid. Door je bestaande oppervlakken te wrappen, vermijd je het gebruik van nieuwe materialen en het weggooien van oude materialen. Hiermee verklein je jouw voetafdruk op het klimaat en kun je toch genieten van een nieuwe uitstraling op jouw keuken.  

Zelf wrappen of laten wrappen?

Hoewel een handige doe-het-zelver zijn eigen keuken kan wrappen, zijn er verschillende voordelen om het aan een professional over te laten. Professionals hebben ervaring met wrappen, waardoor een strakke en langdurige afwerking gerealiseerd kan worden. Ze beschikken bovendien over de gereedschappen om hun werk efficiënt en goed te kunnen doen. Professionals hebben oog voor detail en zorgen voor een perfecte en langdurige afwerking. 

Waar wacht je op?

Je keuken (laten) wrappen is een fantastische manier om je keuken een frisse en moderne make-over te geven. Het wrappen van een keuken is snel, betaalbaar, milieuvriendelijk en is volledig naar eigen smaak te personaliseren. Of je nu je keuken wilt opfrissen of toe bent aan een volledig nieuwe stijl, keuken wrappen is het overwegen waard. Voor het beste resultaat schakel je een professional in. Als je het beste resultaat wilt, kun je het beste een professional inschakelen. Dus waar wacht je op? Geef je keuken de make-over die hij verdient!

Mogelijk bent je ook geïnteresseerd in: