De voordelen van een open haard in je woning

by admin

Als je een open haard in huis hebt, dan weet je hoe geweldig die in de winter kan zijn. Er gaat niets boven ernaast kruipen als het buiten koud is. Maar een open haard van haardcenter.nl is goed voor meer dan alleen ontspannen tijdens de koudere maanden – het kan jou en je gezin ook tal van andere voordelen bieden. Hier zijn enkele van de grootste voordelen van een open haard in huis.

Het zal je helpen je energiefactuur te verlagen

Of je nu een hout-, elektrische of gashaard hebt, je kunt elke maand geld besparen op je energierekening door deze regelmatig te gebruiken. Afhankelijk van de grootte van je huis, kun je er zelfs op vertrouwen dat je open haard in de winter de meeste warmte levert die je nodig hebt.

Het kan dienen als de blikvanger van je woonruimte

Een open haard verwarmt niet alleen je huis. Het dient ook als een belangrijk ontwerpelement erin. Het eerste dat de meeste mensen zullen opvallen als ze je woonkamer binnenlopen, is je open haard, dus je hebt de mogelijkheid om deze in te richten zoals jij dat wilt. Je zult merken dat het een toon zet voor de hele ruimte.

Het geeft warmte en licht als je stroom ooit uitvalt

Als je ooit midden in de winter stroom hebt verloren, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om zonder te leven. Houtgestookte haarden maken het gemakkelijk door je van warmte te voorzien wanneer de stroom uitvalt. Houd het vuur gewoon aan en jij en je gezin hoeven zich geen zorgen te maken over je stroomproblemen.

Het zal de waarde van je woning verhogen

Studies hebben aangetoond dat sommige huizenkopers bereid zijn meer dan 1000 euro extra te betalen voor huizen met open haarden, dus een open haard zal je helpen als je ooit besluit je huis te verkopen.

Het bepaalt het algemene interieur van je huis

Als je bezig bent met een interieurrenovatie in je huis of bedrijf, raden we je zeker aan om zo vroeg mogelijk de perfecte haard voor je huis te kiezen. Door in de vroege stadia van je project je droomhaard te kiezen, kun je het perfecte interieur rondom de haard bouwen. Met de open haard als middelpunt van je kamer, kun je het je eenvoudigweg niet veroorloven om eerst je kamer in te richten en pas later de open haard te installeren, omdat je waarschijnlijk een onsamenhangende esthetiek in je kamer zal krijgen.