Een waxinelichthouder mag in geen enkel huishouden ontbreken

by admin

Het is belangrijk dat we ons thuis voelen als we thuiskomen en dat bewerkstellig je door het huis op een bepaalde manier in te richten en om goed gebruik te maken van essentiële woonaccessoires. Zoals de waxinelichthouder. Een waxinelicht wordt ook wel het theelichtje genoemd en je kent ze vast wel. De kleine ronde kaarsjes die voor een sfeervolle verlichting zorgen als het donker is. Deze theelichtjes moet je wel in een houder stoppen en in onze blog vertellen we waarom een waxinelichthouder in geen enkel huishouden mag ontbreken. 

Een waxinelichthouder zorgt voor meer sfeer in huis

Een waxinelichthouder is niets meer of minder dan een product waar je het theelichtje in kunt stoppen, maar je hebt wel keuze uit enorm veel verschillende modellen. Er zijn grote, middelgrote en kleine houders verkrijgbaar en je hebt dan ook nog een enorme keuze uit verschillende kleuren en vormen. De keuzes die je maakt zijn afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar ook het interieur speelt een belangrijke rol. De waxinelichthouder of houders die je kiest moeten namelijk wel bij de rest van het interieur passen. 

Waxinelichthouders in verschillende vormen

Waxinelichthouders zijn in uiteenlopende vormen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in de vorm van een halve maan of in de vorm van een hand. Dan lijkt het er net op alsof het theelichtje door de hand wordt gedragen of wordt vastgehouden. Dat zorgt voor een leuk effect en het is ook nog eens enorm decoratief. Je zou ook een waxinelichthouder in de vorm van een mooie bloem kunnen kopen of je kiest juist voor een simpele ronde vorm met een tekst erop. Er zijn ook houders die uit simpele glaasjes bestaan. Vaak worden deze dan in veelvoud op een schaal of een decoratief bord neergezet. 

Een waxinelichthouder mag in geen enkel huishouden ontbreken

Verschillende kleuren

Waxinelichthouders worden van uiteenlopende materialen gemaakt en ze zijn ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo zijn er altijd wel producten verkrijgbaar die bij je persoonlijke smaak en het interieur passen. Of je nu een landelijk, klassiek of industrieel interieur hebt. De meest populaire waxinelichthouders zijn strak ontworpen producten in het zwart die bijvoorbeeld uitstekend in een modern of industrieel interieur passen. Maar ook waxinelichthouders van riet en hout zijn populair, omdat deze uitstekend passen in een landelijk of Scandinavisch interieur.

Waxinelichthouder van hout, glas of metaal

Waxinelichthouders zijn ook in uiteenlopende materialen verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een waxinelichthouder van hout, metaal of glas. Er zijn zelfs waxinelichthouders die van een speciaal soort zout zijn gemaakt en deze houders zien er erg natuurlijk uit. Meestal zijn ze ook felgekleurd en dan passen ze ook uitstekend in een landelijk interieur. De zwarte en zilveren waxinelichthouders zien we het vaakst terug in een modern of industrieel interieur. Vaak is de waxinelichthouder dan ook gemaakt van metaal, aluminium of roestvrij staal.

Het is geen Kerst zonder waxinelichthouder

Er zijn ook waxinelichthouders die speciaal voor de Kerstperiode zijn gemaakt en je hebt ze vast weleens gezien als je bijvoorbeeld de Kerstshow van een tuincentrum hebt bezocht. Een groot voordeel is dat je met deze houders kerstversieringen kunt aanbrengen zonder dat ze afbreuk doen aan je inrichting. En natuurlijk zorgt het warme licht voor extra sfeer dat ontzettend belangrijk is voor een geslaagde Kerst. In deze periode zie je vaak ook een combinatie van bepaalde kerstversieringen en een waxinelichthouder. Daaronder het welbekende kerststukje. Dat je eventueel ook prima zelf zou kunnen maken met de spulletjes die je bij het tuincentrum of bij een webshop koopt.

Waxinelichthouders voor buiten

Waxinelichthouders kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Afhankelijk van welke houder je koopt en van welk materiaal het is gemaakt. Buiten kun je een waxinelichthouder prima onder een overkapping of in een tuinhuisje neerzetten. Er zijn ook waxinelichthouders in de vorm van een lantaarn die je eventueel aan een overkapping of tuinhuis kunt ophangen. Dat zorgt voor meer sfeer in de tuin. Wel zo prettig als je vaak buiten zit. Dan wil je het natuurlijk wel een beetje gezellig maken. Door de juiste keuzes te maken kun je ook de stijl van je woning in je tuin laten terugkeren. Als je bijvoorbeeld voor vrijwel dezelfde waxinelichthouders kiest. Dat is ook goed mogelijk, want veel houders zijn zowel voor binnen als buiten geschikt.

Een waxinelichthouder mag in geen enkel huishouden ontbreken

Solo of in een groepje

Het leuke aan waxinelichthouders is dat je er op verschillende manieren meer sfeer mee kunt creëren. Met een enkele houder en kaarsje kun je bijvoorbeeld een bepaalde plek in de spotlight zetten, maar je zou ook een verzameling van waxinelichthouders op bijvoorbeeld een eettafel kunnen neerzetten. Naast dat het sfeer en warmte geeft zorgt het ook nog eens voor voldoende licht om bijvoorbeeld een boek te lezen. Of je kunt het gebruiken om een lekkere geur te verspreiden, want er zijn ook theelichtjes met luchtjes verkrijgbaar. Denk dan aan heerlijke luchtjes, zoals vanille, koekjes, lavendel en zelfs in fruitgeuren, zoals citroen of limoen.