Hoe multifunctioneel zijn parfum flesjes?

by admin

Als er één ding is dat we graag willen is dat we lekker ruiken als we de deur uitgaan. En zeg nu zelf, het is ook niet prettig als je lichaamsgeuren ruikt als je in een volgepakte trein zit of staat of als je in een chique restaurant zit. Met een lekker luchtje camoufleer je lichaamsgeuren en een luchtje kan ook voor aantrekkingskracht zorgen. Er zal eerder op iemand worden afgestapt als diegene lekker ruikt. Het staat dan ook buiten kijf dat we in ons leven heel veel parfum kopen. Wat doen we met de flesjes als ze eenmaal leeg zijn of hoe zorg je ervoor dat je toilettafel niet vol komt te staan met een kermisattractie aan verschillende soorten, maten en fel gekleurde flesjes? In onze blog geven we een aantal handige tips en trucs over parfum flesjes.

Parfum flesjes komen in alle soorten, maten en kleuren

Als je parfum koopt dan weet je ook als geen ander dat parfum in verschillende soorten en maten flesjes wordt geleverd en dat de kleuren ook uiteen kunnen lopen. Bij vrouwen zien net iets vaker rode, roze en paarse flesjes terwijl bij de mannen juist zwarte, grijze en blauwe flesjes de trend is. Maar er zijn ook afwijkende kleuren. Zo zijn gele flesjes of flesjes in turquoise ook kleuren die vaak terugkomen. Als je een liefhebber bent van luchtjes en er ook regelmatig eentje koopt, dan wordt het al snel een chaos op een toilettafel. Niet alleen te wijten aan al die kleuren, maar ook aan de verschillende vormen van de parfum flesjes.

Hoe multifunctioneel zijn parfum flesjes?

Lege parfum flesjes kopen

Je hebt een optie om lege parfum flesjes te kopen. Deze parfum flesjes zijn in verschillende vormen, stijlen en kleuren verkrijgbaar en je kunt dus kiezen voor hetzelfde flesjes voor al je verschillende geuren. Als je bijvoorbeeld meer orde in de chaos op de toilettafel wilt scheppen. Wanneer je lege flesjes als set koopt zijn er vaak minimale verschillen zodat de flesjes wel uit elkaar te houden zijn. Denk dan bijvoorbeeld dat de kleur van de dop per flesje anders kan zijn. Je zou eventueel ook met labeltjes kunnen werken als je dat prettiger vindt.

Van verschillende materialen en in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar

Parfum flesjes worden van verschillende materialen gemaakt en glazen flesjes zijn toch wel de producten die het vaakst worden gekozen. Enerzijds, omdat het mooi is en anderzijds, omdat het ook relatief goedkoop is. Vaak heb je nog wel een keuze uit kleuren of in hoe het flesje is afgewerkt. Je hebt transparante flesjes waarbij het glas een lichte tint heeft, maar er zijn ook glazen flesjes waar je niet doorheen kunt kijken. Flesjes van andere materialen worden ook gemaakt, maar zijn lang niet zo populair als de flesjes van glas.

Wat doe je met oude parfum flesjes?

Oude parfum flesjes die leeg zijn of waarvan de inhoud is overgeheveld naar een door jezelf gekocht parfumflesje, gooi je in de regel in de glasbak. Maar ergens is dat ook zonde, omdat parfum of eau de toilette vaak in toch wel bijzondere flesjes worden verkocht. Denk dan bijvoorbeeld aan het luchtje Good Girl dat in de vorm van pumps wordt geleverd. Eigenlijk is het zonde om dat bijzondere flesje weg te gooien, maar wist je ook dat je lege parfum flesjes een andere bestemming kunt geven? Maak er bijvoorbeeld een klein bloemenvaasje of een terrarium van. Of maak je eigen luchtverfrisser voor in huis door er bijvoorbeeld geurstokjes in te steken. In dat opzicht zijn parfum flesjes multifunctioneel en je zorgt ook nog eens voor minder afval als je de lege fles hebt hergebruikt.